Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

2017 április 29- május 1.

Gyomaendrőd életében lassan két évtizede vetette meg lábát egy olyan rendezvény, amelyet mindig nagy kíváncsisággal várnak az érdeklődők. Természetesen a 2017-es év sem telhet el a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál nélkül, amely már 19. alkalommal várja a kiállítókat és a látogatókat. 

Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére, mindezek mellett pedig sajtversenyen is megmérettethetik a munkájuk gyümölcsét.

A fesztivál 2017. április 29 - én szombaton nyitja meg kapuit és egészen május elsején estig várja változatos programokkal, gyermekműsorokkal, koncertekkel, szakmai programokkal az ide látogatókat.

 

Azok számára, akik még nem jártak a rendezvényen, azonban megmozdította fantáziájukat a gondolat, íme, egy kis rövid leírás, továbbá némi információ az idei rendezvénnyel kapcsolatosan:

A rendezvény neve: XIX. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

A rendezvény időpontja: 2017. április 29. - május 1.

A rendezvény helyszíne: 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér

A rendezvény jellege: Nyilvános, szabadtéri rendezvény, a látogatók számára a belépés díjtalan

Szervező: Kállai Ferenc Kulturális Központ

A három napos rendezvényen való részvétel a kiállítók számára 15.000 Ft/ 3 nap. Az összeg tartalmazza a 3m hosszú kiállítói területet, az áramellátást, vízvételi lehetőséget, mosdó használatot 1 db sörpad garnitúrát, 1 db faházat (3 oldalú).

A rendezvény teljes ideje alatt a szervező gondoskodik a változatos programokról, a rendezvényt megelőzően pedig számos média felületen történik a fesztivál reklámozása.

Nevezési díj ellenében, előzetesen lehetőség lesz jelentkezni a sajtversenyre, amely a KKASE – Sajtkészítők Egyesülete által kerül meghirdetésre. A sajtok bírálása, majd az eredmények kihirdetése a fesztivál keretein belül történik.

 

A Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál szervezői 2016-ban együttműködést kezdeményeztek a Kis-, Közép-, Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesületével a rendezvény szakmai színvonalának emelése érdekében. Az idei rendezvény alkalmával is az Egyesület segíti a szakmai programok kialakulását, a fesztivál valós értékeinek kiemelését. 

A fesztivál hangulat mellett elengedhetetlen a szakmaiság jelenléte, a mesterség bemutatása és annak tovább öregbítése. Célunk, hogy elsősorban a sajtokról, tejtermékekről szóljon ez a három nap. Legyen egy hely, ahol találkozhat a sajtkészítő közösség és jó hangulatban tölthet el egy hosszú hétvégét.

Intézményünk és KKASE - Sajtkészítők Egyesülete közös céljául tűzte ki, hogy a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál a sajtkészítő közösség számára olyan szakmai programokat nyújtson, olyan fejlődési, olyan ismeretszerzési lehetőségeket, amely a szakma fennmaradását és megújulását segíti.

A fesztivál már nagy népszerűségre tett szert, ahová szívesen érkeznek az árusítók és látogatók egyaránt, így igazi fesztivál hangulat tölti meg a várost a 3 nap erejéig. A már rutinos visszatérők tudják, hogy a rendezvény részét képzi az elmaradhatatlan fáklyás felvonulás, valamint az elmúlt években rendszeresen látványos vízi fény show- val szórakoztatták a helyi kajakos sportegyesületek a rendezvény közvetlen közelében lévő holtágon az érdeklődőket. 

A helyszín kifejezetten családbarát, hiszen árnyékos zöldövezet veszi körül, továbbá az Erzsébet liget is a közvetlen közelben található, ahol a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping, továbbá az Erzsébet ligeti Kilátó és Lombkoronasétány is kiváló szabadidős programként szolgál a városunkba látogatóknak.

Az elmúlt években olyan neves fellépők szórakozatták a Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál résztvevőit, mint a Republic, Bagossy Brothers Company, Hevesi Happy Band, Los Andinos együttes, Balkán Fanatic, Belmondo, Peter Sramek, Szandi, By The Way, Suttyomba Zenekar, Takács Nicolas és még hosszan sorolhatnánk. 

Egy rendezvény, ahol helyet kap a hagyomány, a gasztronómia, a folklór és színes programok minden korosztály számára.

Reméljük elnyerte tetszését és szívesen töltene el Gyomaendrődön 3 napot egy hangulatos fesztiválon a holtágak hazájában.

Amennyiben igen kérjük, jelezze számunkra a részvételi szándéknyilatkozat kitöltésével. Ez nagy segítség, mivel a rendelkezésünkre álló terület rendkívül körülhatárolt és szeretnénk elsősorban a sajtkészítők számára elegendő és megfelelő helyet biztosítani, mielőtt az egyéb termékeket értékesítő árusok számára helyeket ajánlanánk.

 

További információk az alábbi elérhetőségen kérhetők:

Kállai Ferenc Kulturális Központ

5500 Gyomaendrőd, Kossuth Lajos utca 9. 

Tel./Fax: 06 66/283-524

E-mail: kfkk.gyomaendrod@gmail.com 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió